Ede Staal Muziekfestival

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17/09/2016
15:00

Categorieën Geen Categorieën


Ede Staal had iets met Leens. Leens heeft iets met Ede Staal. Aanleiding voor de Samenwerkende Verenigingen Leens (SVL) om in het dertigste sterfjaar van Ede Staal in Leens het eerste Ede Staal Muziekfestival te organiseren.

De Stichting Ede Staal Muziek Festival i.o. organiseert op zaterdag 17 september 2016 het eerste Ede Staal Muziek Festival. Het doel van de stichting is het organiseren van een driejaarlijks muziekfestival dat geheel in het teken staat van de muziek van Ede Staal. Door een groot aantal lokaal, regionaal en provinciaal bekende artiesten zullen op geheel eigen wijze liederen van Ede Staal ten gehore worden gebracht. De voorbereidingen van het festival zijn in januari begonnen en vijf maanden later zijn de meeste artiesten vastgelegd en is het programma nagenoeg rond. De organisatie heeft een eigen website (www.edestaalmuziekfestival.nl) waarop publicaties zijn te vinden met betrekking tot het festival. Het middagprogramma is vrij toegankelijk en er zal op zes locaties in Leens muziek ten gehore worden gebracht. Dit zal zijn bij de Borg Verhildersum, het Zonnehuis, de bibliotheek, het winkelcentrum, de Petruskerk en de muziektempel.

Programma
Noemenswaardig is een gelegenheidsband bestaande uit de Leensters: Bert Boven, Thom van Wieren, Fokke Blokzijl, Rita Hofman en Geert de Boer. Zij zullen een aantal nummers van Ede Staal in rockversie spelen bij de muziektempel tijdens het middagprogramma. Vanaf 17.30 uur zal rondom de muziektempel een eetplein worden ingericht, alwaar de Leenster gelegenheidsband  tot ongeveer 19.00 uur zal spelen. Tijdens het middagprogramma zullen ze worden afgewisseld door de gerenommeerde Groningse band De Stroatklinkers.

In het kader van verbinding zullen de groepen zeven en acht van de drie basisscholen onder leiding van dirigent Eric van der Klei en accordeonist Luit Noorman op het dakterras van het Zonnehuis een aantal liederen van Ede Staal zingen (tussen 15.00 en 16.00 uur) afgewisseld door het jeugdorkest van Wilhelmina.

In de Petruskerk zal Hilda Roodenboog een aantal nummers van Ede Staal op het Hinszorgel spelen afgewisseld met optredens van vrouwenkoor Pro Musica en het Warffums Mannenkoor.

In de bibliotheek treedt het trio MVT (Muziek van toen) op. De band bestaat onder anderen uit Free Westerhoff, fan van Ede Staal, bekend van het programma “Noordmannen” van RTV Noord, waarin hij iedere zondag rond 10.30 uur zijn “gnivvels” voordraagt. Dit zijn korte Groningse verhalen over van alles en nog wat. Hiervan zal een aantal worden voorgedragen in de bibliotheek.

Voor het avondprogramma is onder anderen Erwin de Vries vastgelegd. Hij zal samen met drie andere bekende Groninger artiesten een aantal nummers van Ede Staal spelen, afgewisseld met eigen repertoire. Na afloop van het Ede Staal programma rond 23.00 uur zal Erwin de Vries met zijn band de avond afsluiten rond 01.00 uur.

Vrijwilligers
Het belooft een prachtige dag te worden, wij zijn echter nog wel op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om de dag tot een fantastisch succes te maken. Om alle posten te bezetten hebben wij ongeveer veertig vrijwilligers nodig voor het verrichten van diverse werkzaamheden (informatie verstrekking, zaalbegeleiding, catering, opbouwen en afbreken). Wij hopen dat een ieder die iets kan en wil doen zich aanmeldt via info@edestaalmuziekfestival.nl zodat we er met elkaar een onvergetelijke dag van kunnen maken en zo Leens extra op de kaart kunnen zetten.

Namens de SVL ( Samenwerkende Verenigingen Leens)

De Ede Staal commissie,
Bert Boven, Arjen Fledderman, Johs van der Klei, Carola Koksma, Judith Veenstra.