Blusploeg Wehe den Hoorn zoekt Brandweervrijwilligers

Zoals u wellicht weet is per 1 januari 2014 de VeiligheidsRegio Groningen (VRG) gevormd. Dit hield in dat alle dagdienst medewerkers en vrijwilligers van de brandweer uit dienst bij de gemeente gingen en in dienst kwamen bij de VRG.
Voor de brandweervrijwilligers is hierdoor niet veel veranderd, immers de kazernes en het materiaal zijn binnen de gemeente gebleven. Het werkgebied is ook niet veranderd.
Tot op de dag van vandaag hebben wij nog steeds een prima binding en contact met de gemeente De Marne.

De taken van de brandweer en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn niet veranderd, wij staan nog steeds voor, redden van mens en dier, bestrijden van brand, en het beperken en bestrijden van gevaar voor mens en dier bij ongevallen anders dan bij brand. In 2017 heeft dit voor de blusploeg Wehe-den Hoorn geresulteerd in totaal 49 uiteenlopende inzetten. Een ieder kan zich vast wel, over het afgelopen jaar, een calamiteit voorstellen waarbij de inzet van de brandweer gewenst was.

De blusploeg Wehe-den Hoorn bestaat uit 15 vrijwilligers, waarvan 5 bevelvoerders, 5 chauffeurs en 5 manschappen. Een ieder met een specialistische taak (bevelvoerder of chauffeur) kan ook optreden als manschap.

Ons team kan niet zonder vrijwilligers, de mannen en vrouwen die, naast hun werk, staan voor het brandweerwerk, daarvoor opgeleid zijn en willen en kunnen oefenen. We oefenen conform een jaarrooster, om de twee week op woensdagavond. Dit is minimaal 23 keer per jaar. Daarnaast hebben we twee oefendagen in het kader van realistisch oefenen. ( hitte en/of scenario training)

Door verschuiving binnen de blusploeg Wehe-den Hoorn, en het vertrek van vrijwilligers, zijn wij op zoek naar mensen die onze blusploeg willen versterken. Of terwijl: we zoeken brandweervrijwilligers. Onze voorkeur gaat uit naar mensen die in de buurt wonen en overdag vaak beschikbaar zijn ( werken bijvoorbeeld in de buurt van Wehe-den Hoorn). Minimale leeftijd is 18 jaar en in het bezit van rijbewijs B. Hierbij nodigen we je uit om eens, geheel vrijblijvend, kennis te komen maken tijdens een oefenavond.

Voor meer informatie en of vragen kun je contact opnemen met de ploegchef van de blusploeg: Klaas de Vries op telefoonnummer 06 10 17 80 41