Boekhandel Personalia in Leens sluit na 10 jaar zijn deuren

Boekhandel Personalia sluit na 10 jaar zijn deuren
In 2005 breidden Mirjam en Seb van der Kaaden hun uitgeverij uit met een boekhandel in het Groningse dorpje Leens. “Het runnen van een boekhandel was voor ons een ideale manier om inzicht te krijgen in het boekenaanbod en de manier waarop potentiële kopers hierop reageren. Van deze kennis maakten wij dankbaar gebruik bij het maken en promoten van onze eigen boeken.”

Reden om na 10 jaar te stoppen, is dat een fysieke boekhandel is ingehaald door de internetboekhandels en het toenemende gebruik van eBooks. Daarbij heeft de uitgeverij met publicaties zoals de Jan Kruis Glossy en Afke’s Tiental laten zien succesvol producten te kunnen maken voor een groot publiek. “Door de boekhandel te sluiten, krijgen we meer tijd en geld om de uitgeverij verder uit te bouwen en nog meer mooie producten te maken. Zo zijn we momenteel druk bezig met de vertaling van een Bommelverhaal van het Nederlands naar het Gronings met als actueel onderwerp gaswinning.”

Kilokorting
Vanaf de start van de Boekenweek zaterdag 7 maart tot en met 31 maart is er bij Boekhandel Personalia een speciale opheffingsactie. “We gaan onze boeken verkopen per kilo. Als u boeken koopt met een totaal gewicht van 1 kilo, dan krijgt u 10% korting, koopt u boeken met een totaal gewicht van 2 kilo, dan krijgt u 20% korting, enzovoort, oplopend tot een korting van maar liefst 50%.” De kilokorting is van toepassing op het gehele assortiment, dus zowel op boeken, kaarten als spelletjes, behalve op bestellingen. Boekhandel Personalia sluit definitief haar deuren per 1 april aanstaande. “Voor onze trouwe klanten, zullen we nog iets extra’s doen, want dankzij hen hebben we als boekhandel tien mooie jaren gehad.”

Boekhandel Personalia is gevestigd op Valge 3 in Leens en is elke week geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00-12.00 uur en van 13.00-18.00 uur, en zaterdag van 10.00 – 12.00 uur en 13.00-16.00 uur.