Brandoefening in Leens

LEENS – Omwonenden van de Prinses Beatrixstraat zijn zaterdag per post geïnformeerd dat er op woensdagavond 10 oktober een brandoefening plaatsvindt. Naast deze oefening is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan de brandweer.

Brandoefening Prinses Beatrixstraat

Op woensdagavond omstreeks 19.00 uur oefent de blusploeg van Wehe-Den-Hoorn aan de Prinses Beatrixstraat 2 in Leens. Het genoemde adres is één van de woningen die genomineerd staat om gesloopt te worden. De oefening vindt plaats in én rondom deze woning. Bij de oefening zijn de omwonenden en andere geïnteresseerden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Met de brandweer in gesprek

Naast een oefening is er ook gelegenheid om in gesprek met de brandweer te gaan. Tijdens het gesprek kunnen vragen gesteld worden. Hoe een brand in een woning is te voorkomen, wat als er toch brand uit breekt? De brandweer gaat graag in gesprek met u hierover.

Brandweeroefening in zwembad De Marne

Eerder dit jaar oefende de blusploeg van Wehe-Den-Hoorn als eens in Leens. Dit was in het zwembad De Marne. Er was een ‘dronken’ bestuurster tegen het chloorhok aangereden, waanra er brand ontstond en chloordampen over het zwembad trokken. Tijdens deze oefening droeg de ploeg zogeheten ‘actioncams’ en zie je het vanuit het perspectief van de blusploeg. Video is gemaakt en gemonteerd door Ingmar Vos van 112-hogeland.nl.