Lichtkomische theatervoorstelling heringedeeldGR

Deze voorstelling is zeer interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, lokale politiek en in de eigen regio. HeringedeeldGR heeft als onderwerp de gemeentelijke herindeling die komende jaren op de planning staat in de gehele provincie Groningen. De voorstelling speelt in elke fusiegemeente. In de toekomstige gemeente Het Hogeland is dat op:

Wo 14 februari om 20.30 in het Trefcentrum in Bedum
Di 20 februari om 20.30 in de Blauwe Schuit in Winsum
Wo 21 februari om 20.30 in het Spijslokaal, openluchtmuseum het Hoogeland, Warffum
Do 22 februari om 20.30 in het gemeentehuis in Leens

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het overal waar we spelen net iets anders is: zo heeft Beno Hofman speciaal voor deze editie een documentaire gemaakt over Het Hogeland, waarin hij heel veel plaatsen die straks onderdeel uit zullen maken van de nieuwe gemeente aandoet en spreekt met inwoners uit de regio, waaronder de fotografe Bo Scheeringa.

Daarnaast spelen in de theatervoorstelling inwoners uit Het Hogeland mee. Zij vertolken de rollen van burgers, die bij de gemeenteambtenaren Aaltje en Moniek (gespeeld door Lotte Dunselman en Lies van de Wiel) aan de balie komen met vragen en ideeën over de herindeling, of met een inzending voor de schilderwedstrijd die de burgemeester in het stuk (Bas de Bruijn) heeft uitgevaardigd.

Kaartjes voor de voorstelling zijn te koop via onze website: www.heringedeeldgr.nl, in Bedum vanaf 1 februari bij Primera de Gele Klap en in Winsum vanaf 5 februari bij De Blauwe Schuit. Daarnaast zijn de kaartjes ook te koop op de avonden van de voorstelling bij de kaartverkoop. Dan dient u wel contant af te rekenen.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op: www.heringedeeldgr.nl of op ondsterstaande flyer (download).

Wellicht tot bij één van de voorstellingen.

Download hier de flyer