Opening Struunpad

Ben jij wel eens stiekem over het hek geklommen? En door de boomgaard gelopen? Weet jij hoe een torenvalk er uit ziet? Speel, struun en leer over beestjes, planten en de verhalen van Verhildersum met het unieke struunpad! Op zaterdag 21 juni zal het pad feestelijk worden geopend door dhr. H. Staghouwer, Gedeputeerde Landbouw & Visserij, Natuur & Landschap van de provincie Groningen. Het plan voor het struunpad ontving in 2013 de Natuur- en Erfgoedprijs van het ANWB-fonds.

Door de boomgaard van Verhildersum, met meer dan 100 verschillende historische fruitbomen, loopt vanaf 21 juni een heel bijzonder pad. Het Struunpad! Al struinend door het veld, langs de schapen en over het landgoed kom je veel interessante dingen tegen. Zo kan je in de hoogzitter klimmen om met een verrekijker te zien of de torenvalk thuis is, of tellen hoeveel bomen er in de boomgaard staan. Ook kom je langs oude gewassen, zoals huttentut en eenkoorn, of Mansholt’s witte dikkop. Ontdek het Verhildersum buiten de gebaande paden en struun over het landgoed.

De bij het pad behorende Struunkaart is na de opening op 21 juni om 12.00 verkrijgbaar bij de museumboerderij. Zaterdag 21 juni is ook de maandelijkse streekmarkt. Kom genieten van smaakvolle ambachtelijke producten in de bijzondere omgeving van Landgoed Borg Verhildersum te Leens (Groningen). Ook zullen er leuke knutselactiviteiten worden georganiseerd op deze dag.

Zie voor meer informatie www.verhildersum.nl Volg de streekmarkt en het landgoed ook op twitter via @verhildersum of bezoek onze facebook-pagina www.facebook.com/verhildersum