Project samen ouder worden in Leens

Er is een subsidieaanvraag gedaan voor het project Sociaal Vitaal bij het Oranjefonds. Het project met de mooie titel “Samen Ouder worden” gaat van start zodra de subsidie wordt toegekend. Het project is met name voor de kwetsbare ouderen uit het dorp Leens en Kloosterburen die door middel van laagdrempelige activiteiten sociaal bezig zijn. Ontmoeten door middel van bewegen.

Voorafgaand aan het project zullen alle ouderen in de leeftijd van 65 – 80 jaar een brief ontvangen met daarin de keuze of ze meer informatie willen over het project. Voor deze informatie komen we langs de deuren en vragen we u of u mee wilt doen aan een fittest. Tijdens de fittest wordt uw vitaliteit gemeten. Daarna kunnen er verschillende beweeggroepen ontstaan die elkaar wekelijks gaan ontmoeten om te bewegen.

De beweeggroepen worden begeleidt door professionals die hiervoor een aparte scholing hebben gevolgd. Tijdens de cyclus van 30 weken ontvangen de deelnemers, onder genot van een kop koffie of thee, ook informatie over allerlei zaken met betrekking tot het ouder worden.

Nu eerst maar hopen dat het subsidieaanvraag wordt gehonoreerd zodat we met het project “Samen Ouder worden “aan de gang kunnen.