Sport en Spel voor senioren

Elke dinsdagmiddag om half 2 komen ruim tien dames en heren naar de sporthal in Leens voor de sportles voor 55 plussers. De sportleidster heet Gerkina Doze en komt uit Groningen. Ongeveer 3 jaar geleden is deze groep gestart vanuit een sportstimuleringsproject. Een aantal leden doet al vanaf het begin mee en dit jaar zijn er ook weer nieuwe deelnemers ingestroomd. Het is een actieve en gezellige les. Als u interesse heeft kunt altijd eerst een proefles doen om te bekijken of het bevalt.

Actief blijven
De deelnemers komen uit Leens en omstreken en vertellen dat het belangrijk is om te bewegen, want je blijft actief in het hoofd en het lijf. Bewegen lijkt een hype te zijn, maar het is gewoon nodig. In de lessen doen we veel oefening op muziek en dat inspireert tot bewegen, geeft ritme en energie. De muziek varieert van Golden Oldies tot Nederlandstalig repertoire. Voor ieder wat wils. En door mee te doen aan de beweeglessen ervaren enkele mensen dat ze zich fitter voelen door de week heen ook bewuster bezig zijn door meer te wandelen en thuis oefeningen te doen.

Samen sporten
Naast het sporten is het ook gezellig om samen te sporten . En er wordt tijdens het sporten ook regelmatig gelachen. De les begint met een woord van welkom en even op de hoogte zijn van het wel en wee van de groep. Daarna warmlopen met muziek en oefeningen, waarbij alle spieren worden losgemaakt. . Niet iedereen kan hetzelfde, maar dat is geen probleem. Daarna vaak een sportspel, zoals korfbal, stuitbal, badminton of hockey. En soms komen de toestellen uit de kast!

Gezelligheid
Na afloop wordt er nog even gekletst en koffiegedronken in de kleedkamer en gaat ieder tevreden naar huis en verheugt zich op de volgende keer. Aan het eind van het seizoen sluiten we af met een uitstapje.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Gerkina Doze
Gerkina1@hotmail.com
of: 0625413243