Streekmarkt Borg Verhildersum

Een mooi stukje kaas met chutney, lekkere droge worst op een ambachtelijk stuk brood, of olijven en een hartig taartje, ook voor de zonnige zomer avonden zijn er de lekkerste dingen te verkrijgen op de streekmarkt van 21 juni op Landgoed Borg Verhildersum te Leens. Ook voor op en bij de barbecue kunt u kiezen uit ambachtelijke en regionale producten. En dit alles natuurlijk in de prachtige omgeving van het landgoed. Zeker de Borgtuin is tijdens in juni op zijn mooist en staat extra in de aandacht tijdens de Tuin&Kunst10daagse. De streekmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Er is weer volop vers fruit en zomergroente, uitermate geschikt voor een salade, als maaltijd of bij de barbecue. Bijvoorbeeld met spinazie of veldsla, biologische geitenkaas en heerlijke zachte honing. Of lekkere mediterraanse tapas van Area Italia en Malta Tagna, een mooie worst van GrasDierDorp en verfrissende vlierbessen limonade. Heeft u geen zin om te koken? Maak dan gebruik van de smakelijke verse soepen van de Etenkokerij of de vele ingemaakte producten. Geniet van de zonnige smaken, ook tijdens de minder mooie dagen.

Op 21 juni zal ook voor kinderen genoeg te doen zijn op Verhildersum. Om 12.00 uur wordt het Struunpad geopend over de landerijen, waar kinderen naar hartenlust spelenderwijs kunnen ontdekken over de natuur. De bijbehorende Struunkaart is vanaf dan verkrijgbaar in de museumboerderij. Daarnaast zijn er ook weer knutselactiviteiten tijdens de streekmarkt.

En kom natuurlijk ook genieten van het landgoed. Tijdens de Tuin&Kunst10daagse, 20 t/m 29 juni, openen tuinen door heel Groningen hun deuren, en staat ook de Borgtuin  van Verhildersum extra in de aandacht. De internationaal bekende en gewaardeerde kunstenaar Eddy Roos heeft de tuin voorzien van bijzondere beelden. De formele binnentuin met grote vlakken, rechte paden heeft hier en daar knusse hoekjes en schilderachtige doorkijkjes. De Gulden Snede vormt de leidraad, niet alleen voor het grondplan, maar ook voor de beelden die op de prominente punten in de tuin staan. In 1977 werd het eerste beeld geplaatst: Noortje. Eind dit jaar zal ook het 13e beeld van deze kunstenaar worden onthuld: Ether.

De streekmarkt biedt gezelligheid en ambachtelijke producten in de bijzondere omgeving van Landgoed Borg Verhildersum. Loop ook langs de kabinetten met Groninger producten, van o.a. aardappel, biet en chicorei, of luister naar het verhaal van biologische boer Ale Havenga in de Museumboerderij. Ontmoet Edzard en Aleida, de bewoners van de Borg, en ontdek alles over de Rijke Smaak van de 19e eeuw in het Koetshuis. Meer informatie vindt u op www.verhildersum.nl. Volg de streekmarkt en het landgoed ook op twitter via @verhildersum of bezoek onze facebook-pagina www.facebook.com/verhildersum