Vernielingen en overlast

LEENS – Inwoners van Leens zijn het beu, er worden elke dag vernielingen gepleegd en er hangen overal groepen rond. Vanuit meerdere plekken uit het dorp klinken deze geluiden, of deze groep(en) uit Leens komen is niet bekend.

Jongeren hangen voornamelijk rond bij de muziektempel, waar overigens ook voorbijkomende fietsers en wandelaars soms worden uitgescholden en nageroepen. De politie zegt weinig te kunnen doen “het zijn openbare plekken waar de groepen zich bevinden, wij kunnen ze enkel wegsturen”. Er zijn meerdere plekken bekend bij de politie waar de jongeren zouden ‘rond’ hangen. 

Daarnaast worden er veel vernielingen gepleegd in het dorp. Zo worden er auto’s bekrast, ruitenwissers gebroken, tuindecoratie uit tuinen gehaald, kliko’s ‘onklaar’ gemaakt (zodat deze niet geleegd meer kunnen worden) en fietsen uit schuurtjes gehaald en in de bosjes worden gegooid. Dit is nog maar een kleine greep van de dingen die zijn genoemd.

Wat kun je hier tegen doen? is dan de vraag. Wat je kan doen is bijvoorbeeld een straat Whatsapp groep aanmaken en elkaar zo waarschuwen bij verdachte situaties. Zie je dat er vernielingen worden gepleegd bij anderen? Waarschuw de politie en de eventuele eigenaar/bewoner(s), zodat deze aangifte kan doen.

Ruiterwisser omgebogen
Autoband en tuindecoratie boven op een autodak gezet.
Tuinlampjes liggen kapot op straat.