Vers brood, gerookte vis en cranberries op Streekmarkt Verhildersum

Lokale producten en ambachtelijke lekkernijen, in een knusse, droge en gezellige omgeving. Ook zaterdag 21 februari er weer streekmarkt in de Museumboerderij van Landgoed Borg Verhildersum. Vanaf 10.00 uur staan de standhouders voor u klaar met gerookte vis, brood, groente, fruit, eieren, kaas en vlees. De markt voorziet naast alledaagse benodigdheden ook in smaakvolle bijzonderheden zoals fruitwijn, cider, chutneys en taartjes.

Proef de biologische broden bij de kraam van de Fledder uit Kloosterburen, bijvoorbeeld “gewoon” vloerbrood, maar u kunt ook een van de minder bekende granen proberen: Gronings Emmerbrood met vlasdodder, Champagne-roggebrood of Vrouwenbrood (roggetarwe met sojabonen en lijnzaad). U kunt ook genieten van een zoet broodje, zoals kaneelbrood of nootrozijnspelt. De broden komen van de Biobakker, die zélf het graan maalt en de boeren kent waar hij het vandaan haalt. Dit zorgt voor een gecontroleerd proces en een smaakvol resultaat. Probeer ook de vele andere producten van de Fledder, zoals de siroop van vlier- of duindoornbessen.

Een nieuwe standhouder is de Cranberryfarm De Hoeve uit de Stellingwerven, Friesland. Bij de cranberryfarm zijn verschillende soorten cranberryproducten, zoals sappen, jams, compotes, sauzen, gedroogde Smikkelbesjes, en cranberry-planten te koop. Cranberries vormen een rijke bron voor vitamine C en zijn ideaal om te snoepen in koude en natte dagen.

Na vele pogingen en op veler verzoek is er deze keer ook weer een viskraam. Harm Schinkel en Janneke van Drie uit Urk verkopen ambachtelijk gerookte makreel, ambachtelijk gerookte rode poon, duurzaam gekweekte palingfilet en hun specialiteit: ambachtelijk warm gerookte zalm. Deze zalm is een hogere temperatuur gerookt waardoor de rook beter in de vis trekt. Het komt de smaak ten goede van dit bijzonder veelzijdig product zonder enige toevoegingen.